Пошук па сайце

  • RU
  • Прадпрыемства «Малочны гасцінец» – адзін з самых вядомых і любімых брэндаў малочнай галіны Рэспублікі Беларусь.

    Крыху пра гісторыю прадпрыемства.

    Мінскі гарадскі малочны завод № 2 быў уведзены ў эксплуатацыю ў 1965 годзе, з праектнай магутнасцю 300 тон перапрацованага малака ў суткі, у тым ліку цэх плаўленых сыроў з халадзільнікам, магутнасцю 2000 тон для захоўвання сыравіны. і гатовай прадукцыі. У 1989 годзе на базе завода сфармавана арэнднае прадпрыемства Мінскі гарадскі малочны завод № 2, якое ў 1997 годзе пераўтворана ў Адкрытае акцыянернае таварыства «Гармалзавод № 2». У пачатку 2001 году да прадпрыемства далучаны цэх па вытворчасці малочнай прадукцыі, размешчаны ў в. Міжрэчча (былы «Ракаўскі сырзавод»). У 1997 годзе ўведзены ў дзеянне цэх па вытворчасці стэрылізаваных малочных прадуктаў і натуральных сокаў. У канцы 2009 года да заводу было далучана ААТ «Эксмолтех».

    У верасні 2014 года адбылася рэарганізацыя ААТ «Гармалзавод № 2» шляхам далучэння да ААТ «Мінскі малочны завод № 1» у якасці філіяла «Малочны гасцінец” ААТ “Мінскі малочны завод № 1».

    1 сакавіка 2015 года філіял «Малочны гасцінец» ААТ «Мінскі малочны завод № 1» і філіял «Юнік-Агра» ААТ «Мінскі малочны завод №1» згодна з пастановай Савета Міністраў ад 23.01.2015 г. № 39 «Аб набыцці ва ўласнасць Рэспублікі Беларусь прадпрыемстваў як маёмасных комплексаў» перададзеныя рэспубліканскаму вытворча-гандлёваму ўнітарнаму прадпрыемству «Малочны гасцінец».

    У мэтах выканання Праграмы развіцця перапрацоўчай прамысловасці аграпрамысловага комплексу на 2003 – 2004 гг. было праведзена тэхнічнае пераўзбраенне завода. У выніку прадпрыемства набыло тэхналагічнае абсталяванне ў вядучых вытворцаў Заходняй Еўропы. На працягу некалькіх гадоў былі ўсталяваныя лініі па вытворчасці цвёрдых сыроў, па разліву малочнай прадукцыі ў ўпакоўку «Пюр-Пак», «Фін-Пак», лініі па вытворчасці тварагу метадам сепарацыі, лінія стэрылізацыі і расфасоўкі малочных прадуктаў і сокаў фірмы «Тэтра-Пак »(Швецыя), лінія вытворчасці тварагу фірмы «Obram» (Польшча), аўтамат для ўпакоўкі тварагу ў палімерную плёнку пад вакуумам фірмы «Мультивак» (Польшча), ўстаноўка для ачысткі сыроваткі метадам электродиализа АТ«Мега» (Чэхія).

    Пасля рэканструкцыі былых вытворчых плошчаў ААТ «Эксмолтех» у снежні 2012 года быў уведзены ў дзеянне цэх па
    вытворчасці і разліву ультрапастеризованной прадукцыі ў ПЭТ бутэлькі. На сённяшні дзень прадпрыемства ўключае ў сябе
    наступныя структурныя падраздзяленні:

    • цэх малочнай прадукцыі, у тым ліку ўдзел стэрылізаванай прадукцыі;
    • цэх мяккіх і цвёрдых сыроў;
    • цэх плаўленых сыроў;
    • цэх стэрылізаваных прадуктаў;
    • цэх ультрапастеризованной прадукцыі;
    • цэх гатовай прадукцыі з халадзільным участкам.

    Сёння дзяржаўнае прадпрыемства “Малочны гасцінец” высокатэхналагічны вытворца натуральнамалочнай і кісламалочнай прадукцыі, тварожных вырабаў, плаўленых і паўцвёрдых сыроў, сметанковага масла. Галоўным прыярытэтам вытворчасці з’яўляецца імкненне данесці да спажыўцоў сапраўды карысную і натуральную малочную прадукцыю.

    Ужо 55 гадоў прадпрыемства працуе, кіруючыся нязменнымі прынцыпамі – сучаснасць і высокая якасць. Прадукцыя прадп рыемства пастаўляецца ў дзіцячыя сады, школы, бальніцы, раздробны гандаль і прадпрыемствы грамадскага харчавання. Сёння прадукцыя, якая выпускаецца пад брэндам «Малочна гасцiнец» і «Ле Шале», любімая не толькі ў Рэспубліцы Беларусь, але і за яе межамі – у Расіі, Кітаі, Азербайджане, Казахстане, Грузіі і іншых краінах.

    За апошнія гады прадпрыемства нарасціла аб’ёмы выпуску прадукцыі. Парк вытворчага і тэхналагічнага абсталявання пастаянна мадэрнізуецца, што дазваляе ажыццяўляць выпуск высакаякаснай прадукцыі, якая адпавядае ўсім патрабаванням. Інавацыйная дзейнасць прадпрыемства ўключае ў сябе шырокую праграму па распрацоўцы новых прадуктаў і тэхналогій вытворчасці з выразна адладжанай сістэмай кантролю якасці на ўсіх стадыях – ад закупкі сыравіны да выпуску гатовай прадукцыі.

    Для забеспячэння высокай якасці і бяспекі выпускаюцца прадуктаў на Дзяржаўным прадпрыемстве “Малочны гасцінец” распрацаваны, сертыфікаваны і дзейнічаюць наступныя сістэмы кіравання якасцю: сістэма менеджменту якасці на адпаведнасць патрабаванням СТБ ISO 9001-2015, сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў на адпаведнасць патрабаванням СТБ ІСО 22000-2006 , сістэма кіравання якасцю і бяспекай прадукцыі на аснове прынцыпаў НААСР на адпаведнасць патрабаванням СТБ 1470-2012, а так жа атэстат акрэдытацыі вытворчай лабараторыі СТБ ІСО / МЭК 17025-2007.

    Важным складнікам маркетынгавай стратэгіі з’яўляецца ўдзел у нацыянальных і міжнародных выставах і конкурсах. Прадпрыемства заўжды ўдзельнічае ў спецыялізаваных выставах прадуктаў харчавання ў Мінску, Маскве, Тбілісі, Алматы, Ташкенце, Дубаі і г.д. Па выніках 2018, 2019 і 2020 гадоў, брэнд «Малочны гасцінец» і новая гандлёвая марка «Ле шале» атрымалі прызнанне ў спажывецкіх і прафесійных намінацыях прэстыжных конкурсаў «Прадукт году», «Чэмпіён смаку», «Лепшы смак», «Лідэр году», «Лепшыя тавары Рэспублікі Беларусь», міжнароднага конкурсу «Лепшы прадукт 2020» і іншых.

    Дзяржаўнае прадпрыемства “Малочны гасцінец” мае сельскагаспадарчы вытворчы філіял “Юнік-Агра”, размешчаны ў д.Заболотье Вілейскага раёна. Агульная зямельная плошча філіяла – 3131га. Плошча сельскагаспадарчых угоддзяў складае 2811 га, у тым ліку ворыва 2030 га, сад 35 га, сенажацей і пашы 746 га. У жывёлагадоўлі вытворчая дзейнасць засяроджана на 3 фермах буйной рагатай жывёлы. Усяго пагалоўе буйной рагатай жывёлы складае больш за тысячу. У філіяле ў 2015 годзе скончана будаўніцтва малочна-таварнага комплексу на 600 галоў дойнага статка і даільна-малочнага блока.

    Галоўныя складнікі поспеху і стабільнасці прадпрыемства – гэта зладжаны калектыў высокакваліфікаваных спецыялістаў – прафесіяналаў, здольных вырашаць пастаўленыя задачы, асвойваць новыя тэхналогіі, рэалізоўваць перадавыя і перспектыўныя ідэі, развівацца і з упэўненасцю глядзець у будучыню.

    Сайт прадпрыемства http://molgost.by